Over FORTE

Passie voor sport

FORTE Sportswear ontwerpt, creëert en produceert functionele sportkleding gericht op de behoeften van de sporter. Van recreatieve sporter tot topsporter: FORTE Sportswear levert technisch hoogwaardige sportkleding.

FORTE Sportswear is een klantgericht, groeiend bedrijf waar op elk niveau met veel passie wordt gewerkt. Bij FORTE Sportswear gaan wij elke dag voor een podiumplaats! Wij ontwerpen en leveren hoogwaardige sportkleding op maat. Zowel het ontwerp als de pasvorm moet geheel naar uw wensen zijn, pas dan zijn ook wij tevreden.

Door een sterk groeiende vraag naar sportkleding op maat is FORTE Sportswear in 2007 ontstaan. Het was Rik Sijm die besloot zich te gaan richten op deze groeiende markt. Inmiddels heeft Rik het stokje overgedragen aan Fokko Winter.

FORTE Sportswear maakt alle ontwerpen zelf. Tevens passen wij met enige regelmaat de patronen aan om de pasvorm met de nieuwste materialen te waarborgen. De kleding wordt door gediplomeerde naaisters in Polen verantwoord in elkaar gezet. In Polen heerst nog een echte textielcultuur waardoor er veel kennis is over deze specifieke ambacht.

De kwaliteit van onze kleding wordt elke dag getest door zowel topsporters als sporters in de breedtesport. Wij werken samen met o.a. Young Cycling Team Vzw, Monkey TownCycling Team en Engie Energie Nederland.  

Op de Olympische Spelen van Sochi in 2014 won de Poolse schaatser Zbigniew Brodka de gouden medaille op de 1500 meter in een Powerstretch schaatspak van FORTE Sportswear. Mede hierdoor komen ook wij tot topprestaties!

Naast deze topprestaties is FORTE Sportswear leverancier aan grote evenementen, zoals de Alpe d’HuZes en de Tour for Life.

Wanneer u op zoek bent naar technisch hoogwaardige sportkleding, adviseren wij u graag over de vele mogelijkheden qua design, maten en materialen. Hoe het werkt vindt u hier (link naar teamkleding). Voor voorbeelden bekijk ons portfolio.

Volg FORTE Sportswear op Facebook, Twitter en InstagramUitgelicht

Het RACE wielershirt is voorzien van alle elementen die momenteel in het professionele wielrennen worden toegepast. Aerodynamische pasvorm, grotendeels opgebouwd uit ademende panelen voor perfect comfort, uitgerust met een locker rits (blind gestikt) en een brede elastische EB band aan de voorzijde van het voorpand. Tevens is het shirt voorzien van langere mouwen afgewerkt met Grip 400. Dankzij al deze technieken en materialen wordt het shirt zonder druk ultiem in shape gehouden.

Producten

Onze partners